Wiosenna feria kolorów z Semilac Flavours

Jak sądzicie, wiosna to czas pasteli czy intensywnych kolorów? Dla siebie wybieram raczej tę pierwszą opcję. Blade szarości, błękity, pudrowy róż czy mięta są w okresie wiosennym moimi ulubionymi odcieniami. Wiem jednak, że nie każdy dobrze czuje się w wyblakłych barwach i to przede wszystkim do Was, jeśli jesteście osobami kochającymi intensywny kolor, kieruję dzisiejszy post.

Jak już pewnie domyśliłyście się z tytułu, wpis będzie dotyczył hybrydowych lakierów do paznokci, a dokładnie najnowszej kolekcji marki Semilac o nazwie Flavours.

Flavours, czyli smaki, zapachy, aromaty… Skojarzenia od razu mogą skierować się w stronę jedzenia. Na szczęście nie o wiosennej diecie tu mowa, a o rozkoszowaniu się smakowitymi potrawami, jak soczystym musem melonowym, lawendowym kremem na muffince, makaronem z toskańskim sosem, słodkim karmelem czy masłem migdałowym. Takie też nazwy noszą lakiery we wspomnianej kolekcji. Aż ślinka cieknie!

Semilac Flavours można podzielić na dwie grupy: odcienie ciepłe i zimne lub jasne i pastelowe oraz dobrze nasycone.

 

Do ciepłych należy:

173 Melon Mash – łagodny, rozbielony pomarańczowy.

184 Tagiatelle Tuscany – beż w brzoskwiniowej tonacji.

186 Kaymak Sweet – łagodny, miodowo – musztardowy odcień żółtego.

189 Tuna Voyage – delikatnie rozbielony i zgaszony, bardzo elegancki odcień dojrzałej wiśni.

Wzornik od góry do dołu:

Strawberry Blue, Lavender Cream, Tuna Voyage, Melon Mash, Kaymak Sweet, Tagiatelle Tuscany, Strong Lime, Grey Pepper, Almond Butter.

Do zimnych natomiast zaliczam:

173 Grey Pepper – jasna, chłodna szarość.

175 Lavender Cream – rozbielony fiolet.

176 Almond Butter – jasny, neutralny beż, bez nut różu i żółtego.

182 Strong Lime – intensywny, choć jasny odcień limonki.

188 Strawberry Blue – głęboki i nasycony niebieski kolor z wyraźną, perłową nutą turkusu.

Wszystkie kolory kryją po nałożeniu dwóch warstw.

 

Wśród 9 lakierów wybrałam moich trzech faworytów: piękny wyblakły fiolet 175 Lavender Cream, zgaszony buraczkowy 189 Tuna Voyage oraz 176 Almond Butter, jasny, neutralny, nieco kamienisty beż. Włączam je do kolekcji ulubionych lakierów hybrydowych.

Dziewczyny, jak oceniacie nową kolekcję? Zauważyłyście jakiś wyjątkowy odcień, który chciałybyście mieć w swojej kosmetyczce?

Jeśli tak, zajrzyjcie w weekend (17-20 marca) na blogowy Facebook, zestawy z lakierami z nowej kolekcji Semilac Flavours czekają na trzy osoby. 🙂

25 Komentarzy

  • Moj faworyt to tuna voyage <3
    Dołączam sie do pytania o pomadkę na ustach:) Jest przepiękna!!!!

  • Moim zdaniem są po prostu kapitalne…Dawno żadna kolekcja nie podeszła mi w 100%, poza tą właśnie 🙂
    Bardzo dobrze to przemyśleli i paleta jest naprawdę zachwycająca 🙂

  • Cudne kolorki! Dwa od razu przykuły moją uwagę, Lavender Cream i Kaymak Sweet. Niespotykane 🙂

  • Oj ten wisniowy wpadl mi w oko… szczegol tylko ze w swojej kolekcji mam tylko czerwienie i jego odcienie:D

  • Mnie te same kolory skradly serce + ta szarość Grey Pepperoni ( mam słabość do szarości)

    • Pepper oczywiście :p

  • Piękne wiosenne kolory lakierów , a kolor tej pomadki jest genialny :))

  • Uwielbiam pastele zresztą u mnie na blogu możesz zobaczyć piękną pistację w której jestem obecnie zakochana.189 również wygląda pięknie i w moim przypadku byłby idealny na jesień:).Wiosną i latem szaleję z kolorami:D

  • przepiękna pomadka, mozesz zdradzić co to za kolor? 🙂

  • Dla mnie wiosna to zdecydowanie czas na pastele! Czas odpoczynku od ciężkich, ciemnych kolorów, które dominowały u mnie zimą 🙂

  • Co to za szminka taka piękna fioletowa? <3

  • Kochana, masz błąd w tytule – feeria kolorów 🙂
    A kolekcja jest cudna. Najbardziej spodobał mi się 189 i 176. Coś czuję, że jak zobaczę je na żywo na targach w Poznaniu, to przepadnę 😀

  • Strong Lime zainteresował mnie na lato, do opalonej skóry będzie super 🙂

  • Co masz na ustach na zdjęciu z lawendowym lakierem? <3

  • Zakochałam się w tym różu, śliczny, must have!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.